Rijeka posjetitelja na izložbi "Razdvajanja"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliko zadovoljstvo bilo je raditi s mladim umjetnicima, a ovo nije studentska već jako dobra izložba - rekao je ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Slaven Tolj na prošlotjednom otvorenju izložbe "Razdvajanja" koja publici predstavlja radove 17 studenata završne preddiplomske i diplomske godine, te onih koji su diplomirali u posljednje dvije godine na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti.

Otvorenje izložbe u Muzej je dovelo rijeku posjetitelja, prvenstveno mladih, što je inače rijedak prizor u ovoj instituciji i podatak koji vrijedi naglasiti, s obzirom na istraživanja koja govore i o lošoj vidljivosti muzeja u javnosti i o slabom interesu studenata za kulturna zbivanja.

- Nadam se da je večeras s nama barem stotinu ljudi koji inače nemaju naviku posjećivati izložbe, a možda su i prvi put došli u Muzej, ali će postati njegova publika - kazao je Igor Eškinja, prodekan za međunarodnu suradnju Akademije primijenjenih umjetnosti i jedan od selektora izložbe, realizirane u sklopu sveučilišnog programa KvadArt što ga je osmislila Daniela Urem iz Ureda za kulturu pri riječkom Sveučilištu.

- Ovaj događaj pokazuje i može poslužiti kao primjer kako se i bez mnogo novca, ali s mnogo entuzijazma i dobrih emocija mogu stvarati vrijedni projekti - rekla je prorektorica za nastavu i studentska pitanja  Snježana Prijić Smaržija koja je studentima uputila čestitke i zaželjela uspješan nastavak karijere nakon izložbe koja ih uvodi u prostore rezervirane za etablirane umjetnike, ali i na međunarodnu scenu, s obzirom da na nakon riječkog slijedi i njihovo predstavljanje u Galeriji MC u New Yorku.

Na izložbi "Razdvajanja" svoje radove predstavljaju: Isabella Bubola, Ivana Butković, Andreja Jandrečić, Vladimir Ježić, Koraljka Jukić, Dragan Kordić, Damjan Kovač, Dragana Kružić, Robert Maloić, Tijana Mihaliović, Liberta Mišan, Dina Rain, Sara Salamon, Boris Sekulić, Noel Šuran, Tamara Tokić i Dino Topolnjak. (N. VALERJEV OGURLIĆ; Snimio P. FABIJAN/NL)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter