Rijeka poražena 4:0 od Vitorije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Debi u Europskoj ligi za Rijeku je prošao potpuno suprotno od očekivanja, jer se riječki nogometaši kući vraćaju s mrežom punom golova. Nakon dobrog ulaska u utakmicu i izvrsne prilike Benka u 9. minuti, krenula su kola nizbrdo.

U 19. minuti nakon ozlijede iz igre je izašao Lesković, a umjesto njega u riječkom momčadi se našao Mateo Bertoša. Iz kornera u 36. minuti, Vitoria je povela. Nakon „glavometa“ u šesnaestercu Rijeke najbolje se snašao Ba  i zabio za vodstvo domaćih 1:0.

Nisu dvije momčadi kako treba niti ušle u drugo poluvrijeme, a već je Vitoria vodila 2:0. Pobjegao je Maazou obrani, vratio u sredinu za Plangea kojem je preostalo samo poentirati pokraj nemoćnog Vargića.

Odmah nakon toga, Kek je primoran na izmjene, i u 51. minuti Mujanović ulazi umjesto Kramarića. Nije to puno promijenilo situaciju na terenu, jer je u 69. minuti Maazou iz jedanaesterca povisio na nedostižnih 3:0.

U 80. minuti Andre je nakon 2 odbijanca i dvije dobre reakcije Vargića natrčao na „čistu loptu“ i prazna vrata te mu nije bilo teško povisiti na čak 4:0.

Riječani su do kraja upisali još jednu priliku, Benko je atraktivnim škaricama u 89. minuti pokazao da riječka momčad zna igrati i lijep nogomet, no prošla je lopta pokraj domaćeg gola.

Priliku za popravak Rijeka će imati u 2. kolu 3. listopada, kada na Kantridi dočekuju španjolski Betis. U drugom susretu ove skupine Betis i Lyon su igrali 0-0. (Novi list, H, foto D. ŠKOMRLJ)

Pred 9000 gledatelja na stadionu Alfonso Henriques sudio je Kulbakov iz Bjelorusije. Strijelci: 1:0 Ba (36), 2:0 Plange (48), 3:0 Maazou (68-11m), 4:0 Andre (81)

VITORIA GUIMARAES: Jesus - Rocha, Ba, Oliveira, Correia - Andre, Santos (Tiago, 75), Moreno - Malonga, Maazou (Ricardo, 88), Plange (Mattias, 73)

RIJEKA: Vargić - Boras, Marić, Lešković (Bertoša, 19), Tomečak (Brezovec, 75)- Pokrivač, Maleš - Kramarić (Mujanović, 51), Močinić, Kvržić - Benko


Podijeli: Facebook Twiter