Rijeka: Peek&Poke proslavio 101. rođendan!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muzej informatike Peek&Poke proslavio je sto i prvi rođendan! Tako bi barem rekli informatičari u čijem je prirodnom binarnom brojevnom sustavu 101 broj 5, koliko godina od jučer broji i najmlađi riječki muzej.

Peti rođendan ili pet godina opstanka Peek&Pokea obilježavalo se cijelog prošlog tjedna. Nakon nastupa dvojca Onli tu, Deana Škaljca i Tomislava Štefanića iz ex-grupe Grad, grupe Mlat i drugog izdanja natjecanja u daktilografiji Typewriter Borosana Competition, na red je došao i subotnji finale slavlja uz nastup Microslava.

Glazbena poslastica za sve ljubitelje retro računalne glazbe i elektroničkih zvukova u stilu legendarnog Kraftwerka u Peek&Poke je privukla raznovrsnu publiku koja se na malom plesnom podiju gibala do dugo u noć. Tulum su pratile i projekcije Vazmoslava, odnosno Željka Baškovića koji je analogno pikselizirao zgradu preko puta muzeja. Zanimljivo je da se veselo događanje moglo pratiti i u Švicarskoj, točnije u prijateljskom Bolo Museumu koji je videovezom bio povezan s Rijekom.

Rođendansko feštanje nije moglo proći bez velike slavljeničke torte koju ju je, kao i sve prethodne, Peek&Pokeu darovala slastičarnica Torte i kolači Snjeguljica iz Kostrene. Umjesto slavljenika, čast da prve prerežu slatku poslasticu ovog su puta imale predstavnice medija koji Peek&Poke prate od samih početaka - novinarka Radija Rijeke Blanka Uzelac i autorica ovog teksta. (I. KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter