Rijeka: Otvorena cesta Sv. Kuzam - Križišće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cesta Sv. Kuzam-Križišće puštena je u promet danas u 15.25 sati kada su na Sv. Kuzmu uklonjene i posljednje prepreke na kolniku bez ikakvog rezanja vrpce i političkih govora. Tek su prvi vozači uz prigodne zvukove sirena krenuli testirati cestu čija se izgradnja čekala punih pet godina. 

Od središta Rijeke do Krka sada se stiže za manje od dvadeset minuta, a do Hreljina za svega desetak minuta. Svi oni koji žive u Crikvenici, Šmriki ili na Krku, a često putuju prema Rijeci, dobili su veliku uštedu na vremenu putovanja.

U dionicu Sv. Kuzam - Križišće dugu oko 8,5 kilometara investirano je oko 960 milijuna kuna, a najveći dio posla na trasi obavile su tvrtke GP Krk, Viadukt, Hidroelektra i Konstruktor Split.

Riječ je o dionici dugoj 8,5 kilometara, koja je na relaciji između čvora Križišće i spojne ceste D8, koja vodi do Krčkog mosta, u prometu na samo dvije trake.

Prema privremenom prometnom rješenju samo za vozila koja se kreću iz Rijeke prema Krku cesta će biti otvorena na obje trake, dok u suprotnom smjeru neće biti moguće uključiti se na čvor Križišće te će sva vozila morati koristiti državnu cestu kroz Križišće i uključivati se na riječku obilaznicu na čvoru Hreljin. (D. PAJIĆ/NL, foto T. CIMAS/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter