Rijeka na Kantridi neporažena protiv Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je u statistika u nogometu nerijetko varljiv pokazatelj, ista uoci regionalnog derbija izmedu Rijeke i Istre 1961 puno ljepše izgleda iz perspektive prvoligaša s Kantride.

U 15 utakmica u Prvoj HNL Rijeka nikad nije poražena od Puljana na Kantridi koji su pod stijenama gostovali s pet razlicitih imena (Istra, Pula, Pula Staro Ceško, Pula 1856, Istra 1961).

Uz ucinak od devet pobjeda Rijeke i šest remija, znakovit je i podatak da Elvis Scoria kao trener Rijeke nikad nije izgubio od Istre. Scoria je "bijele" protiv kluba koji je uveo u Prvu ligu vodio cetiri puta i uz tri remija (0:0, 1:1 i 2:2) ostvario jednu pobjedu (2:0) u proljece sezone 2010/11. Igor Pamic, s druge strane, kao trener Puljana nikad nije pobijedio Rijeku. Od šest susreta koliko je vodio Istru 1961 protiv "bijelih", Pamic je upisao pet remija (tri puta 0:0, te 1:1 i 2:2) i jedan poraz (0:2).

Znakovito, ali nikako presudno uoci utakmice koja ce ponovo biti od velike važnosti za obje momcadi. Na Kantridi priželjkuju nastavak domaceg niza koji je poceo protiv Hajduka i nastavio se s Dinamom, dok "Istra 1961" uoci regionalnog derbija ima cetiri susreta bez pobjede.

Iako spomenuti pokazatelji ukazuju da je susjedski derbi na Kantridi u pravilu rezultatski prilicno izvjestan, u oba tabora uoci današnjeg sudara jedini cilj je pobjeda. Regionalnom derbiju dodatnu dimenziju zanimljivosti svakako ce dati i cinjenica da su mnogi igraci donedavno igrali na suprotnim stranama.

Od igraca na koje Elvis Scoria racuna za Istru 1961 su igrali Robert Lisjak, Luka Maric, Ivor Weitzer i Ivan Mance, dok su igraci Rijeke bili Andrej Prskalo, Igor Cagalj, Fausto Budicin, Alen Pamic, Sandi Križman, Ahmad Sharbini i Ilija Sivonjic. Dovoljno za najavu regionalnog derbija, na terenu i na tribinama... (NL)


Podijeli: Facebook Twiter