Rijeka: Majka osumnjičena za ubojstvo kćeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv 35-godišnje Riječanke koju se sumnjiči za smrt dvogodišnje kćeri tužiteljstvo je, nakon ispitivanja, pokrenulo istragu zbog teškog ubojstva i od suda zatražilo da joj odredi jednomjesečni istražni zatvor, izvijestilo je riječko Županijsko državno odvjetništvo.

Nakon što je policija obavila svoje "izvide" osumnjičenu je ispitala i zamjenica županijske državne odvjetnice koja je naložila pokretanje istrage zbog sumnje da je 35-godišnjakinja 28. i 29. listopada ove godine u stanu u Rijeci "počinila teško ubojstvo na okrutan način na štetu svoje dvogodišnje kćeri".

- Tijekom istrage će se provesti dokazne radnje neophodne za utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, navodi tužiteljstvo u službenom priopćenju.

Ističu i da su od suca istrage Županijskog suda u Rijeci zatražili da joj odredi istražni zatvor po svim zakonskim osnovama, odnosno zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela te osobito teških okolnosti nedjela.

Ovaj slučaj otvoren je nakon što je hitna pomoć pozvana u stan u riječkoj Cavtatskoj ulici te je tamo zatekla mrtvu djevojčicu. Policija je pokrenula kriminalističku istragu te uhitila majku, a budući da je žrtva dijete, detalji zločina su uglavnom ostali nedostupni javnosti.

No, prema pisanju Novog lista rezultati toksikološke analize pokazali su da je djevojčica u tijelu imala veću količinu lijekova za odrasle iz skupine antidepresiva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter