Rijeka: Lopovi raznijeli bankomat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snažna detonacija potresla je jutros Škrljevo. Eksplozivom je demoliran bankomat Erste banke, smješten na ulazu u market Brodokomerc Nove u središtu mjesta. Eksplozija, što je odjeknula oko četiri sata, bila je snažna, no čini se da su je čuli samo mještani čije su kuće najbliže zgradi u kojoj se, osim Brodokomerca, nalazi pošta  i kafić.

Istražitelji se zasad, u interesu istrage i otkrivanja "bombaša", ne izjašnjavaju ni da li je novac uopće odnesen iz bankomata. Izvori bliski istrazi pak navode da se još provjerava što je i koliko zapravo nestalo, ali da se ne bi trebalo raditi o većoj svoti. Upućeni u slučaj tvrde da su do njih stigle informacije po kojima je moguće da je dio novca i oštećen u samoj eksploziji. U svakom slučaju, tvrde naši izvori, bankomat  nije "ispražnjen" i "ulov" pljačkaša nije baš velik. No, zasad je sve ovo tek na razini pretpostavki, dok se službeno o tome ne oglase istražitelji.

O eksplozivu što je upotrijebljen zasad se može tek spekulirati. Ali, dosadašnji dojmovi s mjesta događaja ukazuju da se vjerojatno ne radi o metodi što je prije tri godine u Hrvatskoj prvi put primijenjena na bankomatu u Tinjanu u Istri; eksplozija na Škrljevu zacijelo nije izazvana paljenjem plina iz boca za autogeno zavarivanje. Uostalom, boce za kisik i acetilen te crijeva za plin nisu nađena na mjestu događaja, a pljačkaši koji su tako radili inače su ih uglavnom znali ostavljati, jer im je njihovo uklanjanje bilo samo gubitak vremena.

Izvori bliski policiji navode da se, po svemu sudeći, radilo o eksplozivu što je postavljen ili nekako uguran u bankomat. Je li "bombaš" djelovao sam ili ne, može se samo nagađati, no vjerojatnije je da je imao suučesnike. Dojavu o eksploziji policija je dobila oko 4 sata, a očevid je potrajao gotovo sve do podneva, dok policijski istražitelji nisu minuciozno pretražili i snimili sve tragove na mjestu događaja. (Piše F. VEŽNAVER; snimio L. ČERNJUL/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter