Rijeka: Kod ZTC-a stradale dvije pješakinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije pješakinje, 26-godišnje djevojke, žurno su kolima Hitne pomoći prebačene u bolnicu nakon što su u nedjelju oko 11 sati nastradale u prometnoj nesreći u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, kod trgovačkog centra ZTC. Nakon bolničkih pregleda ispostavilo se da je jedna od njih teže ozlijeđena, dok su ozljede njene vršnjakinje lakše naravi.

Djevojke su stradale u trenucima kada su hodale preko pješačkog prijelaza blizu sjeverne strane ZTC-a, kada je na njih naletio automobil opel zafira, riječke registracije, kojim je upravljao 53-godišnjak iz Rijeke, te ih oborio na cestu. Automobil je došao iz sporedne bočne Ulice Ivana Matetića Ronjgova i skrenuo udesno u Zvonimirovu ulicu kada je udario u pješakinje.
Prema onom što je utvrđeno policijskim očevidom, vozač je skrenuo na glavnu cestu dok je bilo zeleno svjetlo na semaforu, zeleno je bilo i pješakinjama, ali ih on nije propustio.

– To se dogodilo u sekundi. Skretao sam udesno, na semaforu mi je bilo zeleno svjetlo, vozio sam brzinom od pet kilometara na sat. Ni sam ne znam otkud su se iznenada djevojke našle ispred mene, rekao je vozač zafire.
Dok je policija obavljala očevid, više ljudi je na mjestu događaja komentiralo da nisu nađena najsretnija rješenja u regulaciji prometa kod ZTC-a; iz previše pravaca istodobno postoje zelena svjetla na semaforima na dvama velikim križanjima, nastaje prevelika gužva u takvim situacijama, što može dovesti do nesreće, a one se nerijetko i događaju. (R. VEŽNAVER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter