Rijeka - Istra: Traže se bodovi za izlaz iz krize

Fausto Budicin, kapetan Istre 1961 (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ/Arhiva)
Fausto Budicin, kapetan Istre 1961 (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ/Arhiva)

Vrtlozi koji su u pulskom prvoligašu stvoreni nakon domaćeg prvenstvenog poraza od Osijeka, a koji su sobom iz zeleno-žute svlačionice ponijeli trojicu igrača, Sinišu Linića, Slobodana Stranatića i Denisa Ljubovića, polako nestaju. Trener Igor Pamić sa svojim suradnicima i navijači zeleno-žutih okreću se predstojećem prvenstvenom ispitu, susjedskom derbiju s Rijekom na Kantridi.

Pregršt je epizoda, lijepih i, nažalost, manje lijepih kroz povijest bilo u ogledima Istre 1961 i Rijeke. Pregršt je i igrača koji su branili boje oba kluba, a i trener Elvis Scoria je upisao neke od najvećih uspjeha pulskog prvoligaša. No, u oči upada i podatak kako su do početka tjedna u pulskoj svlačionici bila čak četiri igrača koji su svojevremeno nosili kapetansku vrpcu Rijeke. Linić s kojim se upravo raskida ugovor, Čagalj, Sharbini i Budicin.

Fausto Budicin kaže da ovako buran tjedan nije često imao u karijeri.

- Žao mi je što je došlo do ove situacije, ali predsjednik Ščeglov i trener Pamić su tako odlučili i mi se sad moramo okrenuti idućim ispitima.

Derbi stiže u krivom trenutku za oba kluba. Nakon uspješnih rezultata i Puljana i Riječana, uslijedila je kriza iz koje se sad traži izlaz pobjedom u derbiju.

- Baš će iz tog razloga ovo biti vrlo težak susret. I jedni i drugi tražimo izlaz iz ove mini krize. No, za razliku od nas, Rijeka ima krizu igre i rezultata. Mi smo pak frustrirani jer dobre nastupe ne uspijevamo oploditi kroz bodove. Stoga mi sad moramo naći način da u Rijeci prekinemo ovaj niz od dva uzastopna poraza. Remi? Bilo bi dobro, ali više bih volio da odigramo slabo, ali da osvojimo sva tri boda. Neće to biti lako ostvariti, jer na Kantridi malo koji gost može biti favorit, kaza je kapetan Istre 1961. (Roberto CAR)

Ulaznice u prodaji

Na Kantridi su u prodaji ulaznice za subotnji (19 sati) ogled s Istrom 1961 po sljedećim cijenama: tribina A 80, tribina B i C 40, tribina D 20, tribina F 30, tribina E 10 kuna. Ulaznice se mogu kupiti i na kioscima i-Novina.


Podijeli: Facebook Twiter