Rijeka - Istra 1961 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gol Datkovića u 90. minuti susjedskog derbija ostavio je ponovno pulskog prvoligaša na koljenima. Treći put u nizu. Drugi je to poraz Igora Pamića na Kantridi, ali ovaj zbog isključenja nije dočekao na klupi.

Punih su 70 minuta pulski nogometaši bili ravnopravni riječkim igračima, u prvom dijelu čak i dominantni na sredini terena, da bi poveli golom Bačelić Grgića iz jedanaesterca, nakon što je Datković srušio Križmana u kaznenom prostoru. Riječani su izjednačili preko raspoloženog Cesarca i potom, nakon što su Anđelković i Bačelić Grgić ostali bez snage, počeli prijetiti Prskalu. Ipak, uspjeli su "zeleno-žuti" izdržati posljednje napade domaćina.

Sudac Batinić dosudio jedanaesterac nakon što je Datković u skoku srušio Križmana čiji je svaki kontakt s loptom dočekan zvižducima domaćih navijača. S bijele je točke Bačelić Grgić bio priseban i svojim je ovosezonskim prvijencem doveo Puljane u vodstvo. Bio je to prvi jedanaesterac za Puljane ove sezone.

Nastavili su "zeleno-žuti" i nakon vodstva igrati otvoreno, sve do trenutka kad je trener Pamić isključen. To kao da je bio signal domaćima da jače pritisnu i ubrzo je snalažljivi Cesarec matirao Prskala iz blizine, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Na krilima bolje igre u završnici prvog dijela nastavili su Riječani napadati i u nastavku pritisnuvši pulsku momčad bliže Prskalu. Odgovorili su Anđelković, Roce i Ottochian gotovo dvominutnom opsadom riječkog gola, ali bez završnice. Riječani, srećom, bili neprecizni, sve do 90. minute kad se Datković iskupio za skrivljeni jedanaesterac. (Roberto CAR, snimio D. ŠKOMRLJ/NL, T. CIMAŠ/CROPIX)

Sušić ozlijeđen

Standardni desni bek pulskog prvoligaša Mateo Sušić na Kantridu je stigao sa Stranatićem, Horvatom i Blagojevićem. Bilo je jasno da neće istrčati u regionalnom derbiju.

- Ozlijedio sam kvadriceps na jednom od zadnjih treninga uoči ovog derbija i zato sam stigao samo kao gledatelj - pojasnio je Sušić.

Isključenje Pamića

U 36. minuti sudac Batinić isključio je trenera Pamića jer je ovaj zadržao loptu koja je otišla u aut pred Brezovcem. Brezovec je nepotrebno tražio loptu koja je bila za Puljane, ali je sudac svejedno isključio pulskog trenera.

Ćiro i zvončari

Istarski derbi uz solidno ispunjene tribine, uz 200-tinjak Demona, pohodili su prije susreta i Zametski zvončari koji su obišli stadion, a iz vip lože susret je gledao i legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Utakmica 11. kola Prve HNL: Rijeka - Istra 1961 2:1 (1:1). Stadion Kantrida. Gledatelja: 4.500. Sudac: Damir Batinić (Osijek) - 6,5. Pomoćnici: Conjar (Osijek) i Pataki (Đakovo). Strijelci: 0:1 Bačelić Grgić (21' - 11m), 1:1 Cesarec (43'), 2:1 Datković (90'). Žuti kartoni: Benko, Datković, Cesarec (Rijeka), Ottochian, Bačelić Grgić (Istra 1961).

RIJEKA: Lisjak, Datković, Knežević, Neretljak, Mujanović, Brezovec, Weitzer (od 58. Močinić), Kreilach, Čaval  (od 77. Miloš -), Benko (od 58. Mutombo , Cesarec.

ISTRA 1961: Prskalo, Zgrablić, Čagalj, Budicin, Milić, Ottochian (od 64. Prgomet), Anđelković (od 63. Jerković), Jugović, Bačelić Grgić (od 77. Prelčec -), Roce, Križman.

U drugoj prvoligaškoj utakmici u subotu Osijek i Split igrali su u Osijeku neriješeno 2:2.


Podijeli: Facebook Twiter