Rijeka dvaput zabila Dubravki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke su u prvom susretu 3. pretkola Europske lige na Kantridi pred 8.000 gledatelja svladali slovačkog predstavnika Žilinu sa 2:1 (1:0). Sudio je Fritz iz Njemačke Strijelci za Rijeku bili su Anas Sharbini (3) i Zoran Kvržić (59), dok je za goste precizan bio Tomaš Majtan (74).

RIJEKA: Vargić - Škarabot, Knežević, Marić, Tomečak - Alispahić (Kvržić, 51), Močinić (Pokrivač, 74), Maleš, Jugović - Sharbini, Benko (Krstanović, 83)

ŽILINA: Dubravka - Mabouka, Akakpo, Piaček, Nunes - Mihalik (Žilak, 63), Majtan (Škriniar, 86), Paur (Jelić, 70), Pečovsky, Škvarka - Pich

Rijeka je povela već u 3. minuti susreta, poždrtvovni Benko klizećim je startom na 20 metara od gola Žiline osvojio loptu, ona je stigla na lijevo krilo do Anasa Sharbinija koji se "lažnjakom" oslobodio čuvara, te zatim preciznim udarcem sa 12-ak metara iskosa pogodio suprotni kut nemoćnog Dubravke.

Na semaforu je u 59. minuti zasvijetlilo odličnih 2:0 za Riječane kada je Kvržić najspretnije reagirao na jednu "svijeću" u kaznenom prostoru gostiju, te preciznim udarcem pogodio donji desni kut gola.

Nažalost, Riječani nisu uspjeli završiti utakmicu bez primljenog gola što bi im donijelo velike izglede za prolazak u 4. pretkolo. Vrijedan gol za goste u 74. minuti postigao je Majtan. Nakon kornera najviši u 16-ercu Riječana bio je Akakpo, njegov je pokušaj zaustavila vratnica, ali na odbijanac je najbrže reagirao Majtan i smanjio na konačnih 2:1.

Uzvrat je za tjedan dana u Žilini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter