Rijeka: Djevojka preminula nakon nesreće na lukobranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod okolnostima koje se još uvijek razjašnjavaju u noći na subotu preminula je maloljetna Riječanka. Kako neslužbeno saznajemo, radi se o 16-godišnjoj M. B. koja je na hitni trakt KBC-a na Sušaku dovezena noćas iza ponoći sa Sušačkog lukobrana na adresi Delta bb. Preminula je u 1.10 sati u bolnici, potvrđeno nam je iz PU primorsko-goranske, kao i da će se točan uzrok prerane djevojčine smrti znati tek u ponedjeljak kada bi trebala biti obavljena obdukcija, a time će se i do kraja rasvjetliti okolnosti koje su dovele do tragedije.

Prema dosadašnjim saznanjima, 16-godišnjakinja se oko ponoći nalazila na lukobranu u društvu još dvije mlađe osobe. Radilo se o dvojici 17-godišnjih Riječana sa kojima je šetala po lukobranu gdje se nalaze dva zida visine od oko dva, odnosno jedan metar.

Pretpostavlja se da je sa višeg pala na niži. Neslužbeno saznajemo kako nakon pada nije imala vidljivih vanjskih ozljeda što ne znači da nije zadobila unutarnje ozljede koje su bile kobne po njen život. No, tek po okončanoj obdukciji moći će se sa sigurnošću reći što je uzrokovalo smrt. Da li je djevojka izgubila ravnotežu, poskliznula se ili joj je pozlilo, za sada se također može samo pretpostavljati. Nažalost, uživanje u svježem morskom zraku i toploj noći na koncu se pretvorilo u tragediju.

Vijest o djevojčinoj smrti danas prijepodne brzo se proširila Riječkim lukobranom i lukom gdje su se u iščekivanju jedriličarske regate Fiumanka okupili ne samo sudionici već i brojni građani i novinari.

Pojedinosti stradavanja tada još nisu bile poznate, ali se spominjalo kako je djevojka izgubila život u padu sa stijena na Riječkom lukobranu gdje u posljednje vrijeme vrlo često uživaju grupice mladih. Bilo je i verzija kako je pala sa jednog od brodova u luci, što se pokazalo netočnim jer se tragičan slučaj zbio na Sušačkom lukobranu, koji inače nije otvoren za javnost. (Š. BRNČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter