Riječki simfonijski orkestar večeras u Puli

Pobjednička vjenčanica Sanje Kaić
Pobjednička vjenčanica Sanje Kaić

Novogodišnji koncert uz čaroliju glazbe Simfonijskog orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke održat će se večeras u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Dirigent je Miran Vaupotić, a na programu su Uvertira iz operete "Šišmiš", Andersonov "Christmas festival", Bizetova "Arležanka - suita br 2: Minuet Farandole", Dvořákov "Slavenski ples br.1, op. 46 - Furiant", Čajkovski s "Trepkom" iz baleta "Orašar" i "Valcerom cvijeća", Puccinijev "Intermezzo" iz opere "Manon Lescaut", Khachaturianov valcer iz suite "Maskerada", Straussove "Tik-tak polka op. 214" i "Na Lijepom plavom Dunavu".

Miran Vaupotić dirigirao je uglednim orkestrima i opernim ansamblima u SAD-u, Latinskoj Americi i Aziji, na Bliskom Istoku, te u Europi, poput Londonskog simfonijskog orkestra (s kojim je snimio album "Čajkovski" za američku izdavačku kuću PARMA), Nacionalnog orkestra Argentine, Budimpeštanskog simfonijskog orkestra, Malteške filharmonije, Bjeloruske filharmonije…

Od 2011. do 2013. bio je umjetnički ravnatelj Atlantic Coast Opera Festivala u Philadelphiji, od 2010. do 2015. glavni gost dirigent Ruskog simfonijskog orkestra imenom Prokofjeva u Moskvi, te od 2009. do 2012. gost dirigent Filharmonije u Lugansku (Ukrajina). Od 2017. je šef dirigent Hrvatskog komornog orkestra. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter