Riječki profesor danju psiholog, noću svodnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Profesor psihologije i navodno magistar teologije, pedesetrogodišnji Dario M. osumnjičen da je jednu uredno zaposlenu i udanu ženu podvodio više od osam mjeseci, kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Profesor psihologije Dario M. nije po zanimanju vjeroučitelj, ali kao psiholog vrlo je aktivan, piše rasprave o duhovnim temama, radi kao psiholog u pet obrazovnih ustanova na širem riječkom području, izdaje knjige iz raznih područja ljudske prirode, kroz filozofske rasprave propituje se o stanju u društvu, dotiče se etičkih pitanja, propituje se o Bogu.

Izvjesno vrijeme radio je i u Salezijanskoj gimnaziji kao psiholog pa su sve to razlozi zbog kojih nismo u prvom trenutku kada je informacija o Riječaninu koji se bavi podvođenjem procurila u javnost, izašli s imenom, a prvi radni dan nakon praznika i dobili potvrdu o komu je riječ.

Nedoumica je li osoba osumnjičena za podvođenje vjeroučitelj ili nije, razriješena je nakon potvrde iz policijske uprave gdje su također tijekom kriminalističke obrade ne samo nad profesorom i ženom već i 35-godišnjim ucjenjivačem, raspolagali saznanjima da je osumnjičeni u rijetkim i sporadičnim slučajevima držao prigodna predavanja iz psihologije na školskim skupovima, zaposlen kao predavač iz grupe psihologijskih predmeta.

No, isto tako, psiholog Dario M. znao je uskočiti na zamjenu na sat vjeronauka, ne kao vjeroučitelj, nego kao psiholog, što je dovelo do dodatne zamjene zanimanja osumnjičenog za podvođenje.

Inače Dario M. surađuje u Katoličkom kutku, a objavljuje u "Kutku za dušu" na web stranici Kastavskog dekanata župe Svete Jelene Križarice.

Ni danas profesor nije bio dostupan, a izostanak s nastave u Ekonomskoj školi "Mijo Mirković" opravdao je bolovanjem zbog srčanih tegoba. Također, profesor predaje psihologiju i u Srednjoj školi u Delnicama, te u Srednjoj školi "Dr. Antun Barac" u Crikvenici. (S. KLEVA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter