Riječki muzej Peek&Poke slavi peti rođendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peti rođendan ili - prvih pet godina opstanka - riječki će muzej informatike Peek&Poke obilježiti raznovrsnim programom koji će kulminirati slavljeničkim partyjem i humanitarnim izdanjem Rijeka pub kviza. Tjedan Peek&Pokea počinje ove subote, kada će od 11 do 23 sata posjetitelji moći besplatno razgledati postav muzeja.

Besplatni će biti i svi ostali programi, od kojih je sljedeći na rasporedu već u ponedjeljak, kada će u Peek&Pokeu nastupiti veseli riječki duo Onli Tu, inače prvi bend koji svirao u najmlađem riječkom muzeju. Dan kasnije muzej će posjetiti grupa studenata iz Hamburga, dok je u srijedu na rasporedu još jedno glazbeno gostovanje. Posjetitelje očekuje druženje uz akustičnu svirku Deana Škaljca i Tomislava Štefanića, bivših članova riječke grupe Grad koja je zadnji nastup održala upravo u Peek&Pokeu.

Voditelj muzeja Svetozar Nilović Tozo otkrio je da će u četvrtak, 20. rujna, nastupiti grupa Mlat, dok je petak rezerviran za drugo izdanje neobične manifestacije Typewriter Borosana Competition. U natjecanju će sudjelovati 12 dama koje će vještinu tipkanja na pisaćim mašinama demonstrirati u tri kategorije: diktat, brzo pisanje i pisanje na slijepo.

Sljedeće subote Peek&Poke će proslaviti peti rođendan uz "Birthday Party" i nastup Microslava, rođendansku tortu i projekcije Vazmoslava, odnosno Željka Baškovića koji će analogno pikselizirati muzej i zgradu preko puta.

Program "Tjedan Peek&Pokea" završava 23. rujna humanitarnom akcijom, odnosno posebnim izdanjem Rijeka pub kviza na brodu "Marina". Sav novac od kotizacije bit će darovan Onkološkom odjelu Dječje bolnice Kantrida.

Svi posjetitelji muzeja koji kupe ulaznicu u razdoblju do 23. rujna dobit će 20 posto popusta na narudžbu u Celtic cafeu Bard. (piše I. KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter