Riječki iluzionist Andrej predviđa jackpot Lota 7/39

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ove nedjelje u 18 sati pripremam kratki iluzionistički performans koji završavam predviđajući jackpot Lota 7/39 što će biti izvučen u subotu 3. svibnja - najavljuje riječki iluzionist i mađioničar Andrej Škedel koji će zahtjevan pothvat izvesti u riječkom Tower Centru.

Svoje predviđanje zapečatit će u omotnici te je potom staviti u mali metalni sef koji će potom biti podignut sajlom i ostavljen svima na vidiku, iznad četvrtog kata Tower Centra. Previđanje će tamo stajati šest dana, sve do izvlačenja dobitne kombinacije. Čim jackpot bude poznat, netko će sef otvoriti i provjeriti je li "milijunsko" predviđanje točno. Njegov performans bit će jedinstven u hrvatskim okvirima, a možda i šire.

- Nisam nikada radio ništa slično, nitko u Hrvatskoj nije, čak su i u svijetu takvi pokušaji vrlo rijetka pojava. Mislim da je ovaj način izvedbe, pri kojem je predviđanje jackpota tjedan dana izloženo, svjetska premijera. Koliko mi je poznato, samo je britanski mentalist Darren Brown napravio nešto slično. On je u TV-emisiji posložio kuglice redoslijedom kojim je mislio da će biti izvučene i, naravno, pogodio, otkrio je Andrej.

Prema njegovim riječima, navedena točka spada u sferu mentalizma što je posebna i vrlo zanimljiva grana mađioničarstva.

- Pod pojmom "mentalizam" podrazumijevamo sve vještine i iluzije koje stvarno ili navodno za ostvarenje cilja koriste snagu uma. Ja mentalizam koristim kao dijelove svojih točaka, ali ovo je prvi put da cijeli performans gradim oko toga, kaže.

Njegov performans u Toweru jedan je od programa koji najavljuju mađioničarski spektakl "Mystic show" što će biti održan 11. svibnja u Centru Zamet. Na kraju sutrašnjeg performansa bit će najavljena i tzv. "ukleta iluzija", bijega od utapanja, "water torture cell" što će se dogoditi na Mystic showu. Kako doznajemo, mentalizam se obično uči predajom i do nekog ga nivoa mogu savladati mnogi ljudi, međutim za vrhunske je izvedbe potrebno nešto više. Mentalist mora biti u stanju vladati svojom publikom u potpunosti i prilagođavati pristup svakoj pojedinoj situaciji. (I. KOCIJAN/NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter