Rijecka Veletržnica ribe prestaje poslovati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupština Veletržnice ribe Rijeka d.o.o. u srijedu je jednoglasno odlucila da ce ta tvrtka prestati s poslovanjem zbog velikih troškova i malog prometa ribom na veletržnici. Prihvacena je ostavka dosadašnje clanice Uprave direktorice Dolores Margan Kastrapelli, a za privremenog clana Uprave direktora imenovan je Milorad Stanic.

Stanic ce, kako je navedeno u odluci, pripremiti izvješce o poslovanju i utvrditi financijsko stanje za 2010. i 2011., završiti poslove koji su u tijeku, naplatiti tražbine, podmiriti vjerovnike, otpustiti radnike prema ugovorima i zakonu o radu, a trajnu materijalnu imovinu tvrtke nece unovciti. Osim toga, sazvat ce sljedecu skupštinu radi daljnjih odluka o sudbini tvrtke.

Skupština je imenovala i novi Nadzorni odbor, u kojem su predstavnici svih osnivaca te je dala privremenoj Upravi suglasnost da prostore koje koristi Veletržnica ribe Rijeka d.o.o. da u najam rijeckoj ispostavi Uprave za ribarstvo.

Na upit o prestanku rada Veletržnice ribe Rijeka, iz Primorsko-goranske županije naveli su da su sve odluke prihvacene jednoglasno i da su na skupštini bili predstavnici svih osnivaca - župan Vidoje Vujic, gradonacelnik Vojko Obersnel, pomocnik ministra poljoprivrede Ljubomir Kucic i predstavnici cetiriju ribarskih zadruga.

U odgovoru stoji da "veletržnica prestaje poslovati s trgovanjem ribom zbog velikih troškova poslovanja i malog prometa ribom dok se ne riješe sve poslovne obveze, financijska potraživanja i dugovanja te da ce privremeni direktor do kraja rujna ove godine izvijestiti o stanju i predložiti daljnje korake.

Prva hrvatska veletržnica ribe otvorena je 2007. u Rijeci, na 1600 cetvornih metara prostora bivše tvornice Torpedo. Uredena je u sklopu medunarodnih projekata CONNECT i FISH.LOG koje su, uz potporu talijanske Vlade i triju regija, u Hrvatskoj provodile Primorsko-goranska i Istarska županija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter