Riječka policija zaplijenila 12 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Riječka policija zaplijenila je skoro 12 kilograma marihuane vrijedne više od milijun kuna, izvijestila je primorsko-goranska policija na izvanrednoj konferenciji za novinare.  

Rezultate kriminalističkog istraživanja danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj prezentirao Hari brnad, voditelj Službe kriminaliteta droga.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 48 i 29 godina, te dvojicom državljana Crne Gore, starosti 52 i 44 godine. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljene su pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojima su se osumnjičeni koristili. Pronađeno je i oduzeto oko 11 800 grama droge marihuana pakirane u više od dvadeset paketa, više od 16 000 eura, ručna bomba, raketni bacač, dva pištolja s više komada streljiva, mobiteli i drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.

Vrijednost zaplijenjene droge marihuana na ilegalnom tržištu Primorsko-goranske županije veća je od 1 100 000 kuna .

Svi osumnjičeni kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari kazneno prijavljen 29-godišnji hrvatski državljanin.

Osumnjičenici će danas biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske. (N. list)


Podijeli: Facebook Twiter