Rijecka policija Linica prijavila 2008.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar Tomislav Karamarko u subotu je u "Intervjuu tjedna" Radija 101 izjavio da je rijecka policija još 2008. u vezi s gradskim tržnicama podnijela Županijskom državnom odvjetništvu prijavu na kojoj je bilo i ime Slavka Linica, no da je tužiteljstvo tu prijavu otklonilo.

- Kaznenu prijavu policije iz 2008. protiv Slavka Linica odbacilo je tužiteljstvo i traženi su novi izvidi. Policija nije ništa radila sama, na ovom slucaju radi od 2007. godine u suradnji i koordinaciji s Državnim odvjetništvom, kazao je Karamarko.

Podatak da je i Linic svojevremeno bio na popisu prijavljenih Karamarko je iznio nakon upita kako to da je policija podnijela prijavu za nezakonitosti u korištenju gradskih tržnica tek kad je za Linica nastupila zastara. Njegove etikete da je špijuncina, Karamarko je nije posebno komentirao, objasnivši tek da on doista ima dobar uvid u rad obavještajnog sustava, zbog svoje profesionalne prošlosti.

Linica niti ne poznaje, osim iz videnja, a govoreci o njegovim napadima na policiju, porucio je i da bi saborski zastupnici trebali biti pristojni.

- Osim što trebaju predstavljati svoje birace, saborski zastupnici su placeni da govore istinu i da budu pristojni. Sukus kaznene prijave Grada protiv tržnica jednak je sukusu policijske prijave, i to mi je drago i veseli me, kazao je Karamarko.

Kritike da vodi rat protiv SDP-a ministar unutarnjih poslova je odbacio, ali je zato sugerirao da je odlazak Sanadera i dolazak Kosor na celno mjesto u Vladi pomogao borbi protiv organiziranog kriminala. Štoviše, spekulirao je da bi možda bio i smijenjen da je Sanader bio premijer u trenutku podnošenja prijave protiv bivšeg ministra Roncevica zbog sporne nabavke vojnih kamiona.

Kako se u subotu moglo doznati u MUP-u, ime Linica našlo se na tzv. posebnom izvješcu, nacrtu kaznene prijave, na kojoj su navedeni podaci o potencijalnim pociniteljima te prikupljeni dokazni materijali u kriminalistickoj obradi.

U MUP-u tvrde da je taj dokument Županijsko državno odvjetništvo odbacilo tražeci od policije da sacini tzv. opce izvješce, na kojem nema podataka o mogucim pociniteljima kaznenog djela, vec samo informacije o poduzetom u kriminalistickoj obradi.

Od 2008. Linic tako više nije bio medu sumnjivim za zloporabu položaja i ovlasti. Dakle, MUP odgovornost za zastaru postupka prebacuje na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.


Podijeli: Facebook Twiter