Riječka književnica Tea Tulić u Rojcu

Tea Tulić osvojila je 2011. nagradu Prozak za najbolji rukopis autora do 35 godina - za proznu knjigu "Kosa posvuda"
Tea Tulić osvojila je 2011. nagradu Prozak za najbolji rukopis autora do 35 godina - za proznu knjigu "Kosa posvuda"

Gošća novog izdanja ciklusa "Permesso di soggiorno" je mlada riječka književnica Tea Tulić, koja će s domaćinom Bojanom Žižovićem razgovarati sutra u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca.

Tea Tulić rođena je u Rijeci 1978. Prozu je objavljivala u raznim domaćim i inozemnim književnim časopisima, uključujući i McSweeney’s iz San Francisca. Kratke priče su joj prevođene na više europskih jezika. Osvojila je 2011. nagradu Prozak za najbolji rukopis autora do 35 godina - proznu knjigu "Kosa posvuda", koju je Ministarstvo kulture RH nagradilo kao jedno od najboljih romanesknih ostvarenja u 2011. godini.

Ova knjiga je također objavljena u Srbiji, Italiji i Makedoniji, a u pripremi je i engleski prijevod. Članica je žirija međunarodnog književnog natječaja Lapis Histriae te neformalne riječke književne skupine RiLit. U suradnji s Enverom Krivcem i glazbenim kolektivom Japanski Premijeri, 2014. godine objavila je spoken word album "Albumče". Uskoro će objaviti svoju drugu proznu knjigu. Organizator događaja je Savez udruga Rojca. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter