Riječka web-kamera među najboljima na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveći i najutjecajniji portal za web-kamere u svijetu EarthCam u top 10 kamera iz cijelog svijeta za travanj 2013. godine uvrstio je i Skyline web-kameru Rijeka Korzo.

- Naša kamera u Rijeci svojom izuzetnom kvalitetom slike, jedinstvenom živom prikazu Jadranskog trga, Korza i fontana te ukupnim tehničkim rješenjima i dostignućima u web-tehnologiji proglašena je jednom od deset najboljih web-kamera za mjesec travanj 2013. godine. Konkurencija je bila izuzetno jaka.

Uz mnoge kamere iz Sjedinjenih Američkih Država koje koriste ogromne internetske resurse, istaknuta je naša, hrvatska kamera te po jedna kamera iz Nizozemske i Turske. Samim time vrlo smo ponosni na ovu nagradu i priznanje te u ljetnoj sezoni očekujemo nove uspjehe, poručio je Berislav Vahčić, vlasnik tvrtke Absolute projekti, koja je hrvatski zastupnik europskog projekta web-kamera Skyline pokrenutog prije dvije godine u Sloveniji i Italiji.

Nagradu za deset najboljih web-kamera u određenom mjesecu portal EarthCam dodjeljuje na temelju nekoliko kriterija, kao što su kvaliteta slike, jedinstvenost sadržaja i ukupna postignuća u postojećoj tehnologiji.

Između ostalih, u top 10 ušla je i kamera koja 24 sata dnevno snima zamorce u Portlandu, kamera iz životinjskog parka Hollywild u Welfordu, kamera s farme kokoši u Nizozemskoj te iz zoološkog vrta u Milwaukeeju i Houstonu kao i kamera koja snima ulice turskog grada Burse.

Kamera s riječkog Korza i Jadranskog trga može se vidjeti na stranici http://www.livecamcroatia.com/kamere/primorsko-goranska/rijeka-jadranski-trg-korzo.

Inače, na stranici www.livecamcroatia.com mogu se pratiti i snimke 20 kamera iz drugih hrvatskih gradova, snimke s plaža, s pogledom na marine i lučice i drugo. (I. KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter