Rijeci odbijena žalba na odluku o ponovljenoj utakmici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komisija za žalbe Prve HNL odbila je žalbu Rijeke na odluku povjerenika za natjecanje Josipa Breznog o igranju nove utakmice 24. kola Istra 1961-Rijeka u srijedu 11. travnja. Utvrdeno je da je povjerenik pravilno i potpuno utvrdio sve cinjenice koje su relevantne za donošenje takve odluke.

Komisija nije prihvatila navode Rijeke da ne postoji odgovornost rijeckog kluba za prekid utakmice, jer je do konacne odluke suca utakmice o prekidu došlo nakon što su Demoni bacili baklje na travnjak.

Naime, povjerenik je ispravno zakljucio da postoji podijeljena odgovornost klubova za ponašanje svojih navijaca buduci da su prva dva incidenta s bacanjem pirotehnike (61. minuta) izazvali pripadnici Rijekine navijacke skupine Armade, što Rijeka nije ni porekla u žalbi. Da se ta prva dva incidenta nisu dogodila, ne bi bilo niti prekida utakmice, vec bi sudac u 71. minuti postupio na nacin kao što je postupio kod prvog incidenta.

Što se tice ostalih navoda iz žalbe, Komisija ne smatra da je Rijeka na bilo koji nacin oštecena zbog cinjenica da ce se utakmica ponoviti, jer se sukladno Pravilniku o nogometnim natjecanjima nova utakmica, zbog regularnosti natjecanja, mora igrati u prvom sljedecem slobodnom terminu. S obzirom na to da se za prekinutu utakmicu smatra da nije niti odigrana, logicno je i da se i kazne koje su neki igraci trebali odraditi na spornoj utakmici smatraju neodradenima, pa Komisija ne vidi niti jedan razlog zbog kojeg bi time žalitelj bio oštecen. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter