Rijeci kazna zbog Armadinih keltskih križeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

NK Rijeka igrat će u četvrtak, 24. listopada, utakmicu Europske lige protiv Lyona bez navijača na D tribini stadiona na Kantridi. UEFA-ina je to kazna zbog neprikladne ikonografije na utakmici protiv Betisa 3. listopada.

- Neugodno smo iznenađeni jučerašnjom odlukom UEFA-e i odmah smo zatražili pismeno obrazloženje, a čim ga dobijemo, uložit ćemo i žalbu. Svjesni smo da UEFA zahtijeva iznimno visoke standarde ponašanja na tribinama, no ipak smatramo da je riječ o prestrogoj kazni. U svakodnevnoj smo komunikaciji s UEFA-om i u suradnji s vodstvom Armade pokušavamo doći do kompromisnog rješenja koje ne bi uključivalo zatvaranje tribine D na idućoj utakmici, rekao je za Hinu dopredsjednik kluba Dean Šćulac.

UEFA je kaznila Rijeku zbog nekih simbola koje su navijači istaknuli na utakmici 2. kola Europske lige protiv Betisa, a službenim osobama su posebno zasmetali keltski križevi koji su sastavni dio ikonografije navijačke skupine Armada. No, po mišljenju dopredsjednika kluba Deana Šćulca, to je bila samo izlika za izricanje jedinstvene kazne zbog ranijih prekršaja koje su navijači NK Rijeke napravili još na utakmicama pretkola kada su utrčavali na teren i palili baklje.

Osim igranja pred praznom tribinom, klub je kažnjen i s osam tisuća eura zbog toga jer na zapadnoj tribini prohodne stepenice između sektora nisu bile označene žutom bojom.

Inače, Rijeka je zbog bakljade na utakmicama pretkola Europske lige protiv Žiline i Prestatyn Towna već kažnjena s 40.000 eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter