Rijeci i Hajduku masne kazne zbog divljanja navijača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka donio je odluke o kaznama zbog nereda i bakljade navijačkih skupina na utakmici 11. kola Rijeka - Hajduk, izvijestila je Prva HNL na svom portalu.

Po članku 67. Disciplinskog pravilnika, HNS je zbog težine nereda kaznio HNK Rijeka novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, a HNK Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200.000 kuna.

- Odluku sam donio na temelju izvješća delegata i televizijske snimke. To je bilo strašno, baklje su padale po ženama i djeci, sva je sreća da netko nije teže stradao. Po izvješću, Rijeka je napravila sve što je bilo potrebno za organizaciju utakmice, ali baklje su unesene na stadion i zato je kažnjena, rekao je disciplinski sudac Vlajčević za Novi list.

U obrazloženju odluke posebno je istaknuo da se bez obzira na propuste domaćina koji su se dogodili u provedbi organizacije utakmice, ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje, koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica.

Također, klubovi su upozoreni da će se u slučaju ponovne upotrebe pirotehnike na sljedećim utakmicama, primijeniti teža vrsta kazne - morat će na svom stadionu igrati bez prisutnosti gledatelja.

NK Zadar kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna, a GNK Dinamo u iznosu od 10.000 kuna zbog BBB-ova ubacivanja nekoliko baklji na teren na utakmici Zadar - Dinamo.

Odluke će biti konačne nakon isteka roka od 8 dana u kojem klubovi mogu podnijeti žalbe Komisiji za žalbe Prve HNL. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter