Rijecanka se bori za život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamdesetdvogodišnja Rijecanka nije ni slutila da ce izlazak iz kuce pod orkanskim naletima vjetra biti koban. Nesretna žena koja živi na Vežici, u srijedu ujutro izašla je iz kuce, ali je pala pod naletima jakog vjetra i ozlijedila glavu. Ozljede su tako teške da je završila u jedinici intenzivnog lijecenja.

Takoder, u jutarnjim satima stradale su i dvije žene odlazeci na posao. Na Gornjem Jelenju silovit nalet vjetra žene nisu izdržale, doslovce su "zbrisane" s ceste. Otpuhalo ih je tako da su nesretnice završile oko dva metra ispod razine ceste. Srecom, daljnje kotrljanje sprijecilo je stablo, pa nisu teško stradale.

Orkanska bura s povremenim udarima jacim od 150 kilometara na sat jucer je napravila pravi nered ne samo na širem rijeckom podrucju, nego i u središtu grada, gdje su letjeli štandovi, kante za smece, vaze i komadi fasada. Rijeckim Korzom zaplovio je i burom nošeni brod Voje Radoicica, koji se iz turisticke atrakcije pretvorio u jedrilicu na betonu. U Gorskom kotaru, kao i u vecini zemlje, cijelog dana padao je gust snijeg. Obustavljen je trajektni promet na Jadranu. (D. PAJIC, S. KLEVA/Novi list)

Evakuirani Filozofski i Uciteljski fakultet
Toranj visok osam etaža novootvorene zgrade Filozofskog i Uciteljskog fakulteta u Sveucilišnom kampusu nije uspio izdržati nalete orkanske bure, a nakon što je pod naletom vjetra puknulo staklo prozora jedne ucionice, a potom bura raznijela i vrata iste te prostorije, dekan prof. dr. Predrag Šustar donio je odluku o evakuaciji studenata i nastavnika iz tornja. Samo je pukom srecom izbjegnuta tragedija, jer u trenutku haranja bure igrom slucaja nije bilo studenata u ucionici, rekao je dekan. (I. Š. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter