Rijecanin vozio pod utjecajem 3,16 promila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije godine bez vozacke dozvole bit ce 34-godišnjak iz Rijeke kojeg je pazinska policija u subotu nešto prije ponoci zaustavila tijekom rutinske kontrole prometa dok je on furgonom upravljao u teškom pijanom stanju, s više od tri promila alkohola u organizmu. Pored toga, izrecena mu je i visoka novcana kazna od cak 15.300 kuna.

Naime, prometni policajci primijetili su na cesti Pazin - Podberam oko 23.50 sati furgon pulskih registracijskih oznaka koji je krivudao po cesti. Zbog sumnje da je pod utjecajem alkohola, vozacu su signalizirali da stane, no vozac Ford Curiera se na to oglušio.

Nakon što ga je industrijskoj zoni u Podbermu policijska patrola ipak uspjela zaustaviti, utvrdeno je da je 34-godišnji Rijecanin za upravljac sjeo pod utjecajem 3,16 promila alkohola u krvi. Pored toga, ispostavilo se da mi je Policijska uprava primorsko-goranska još u listopadu 2007. godine oduzela vozacku dozvolu, takoder zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozac je iskljucen iz prometa, uhicen i smješten u posebne prostorije pazinske policijske postaje, gdje je boravio dok se nije otrijeznio. U nedjelju prije podne prepracen je na Prekršajni sud gdje mu je izrecene sankcije: novcana kazna u iznosu od 15.300 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija u trajanju od dvije godine. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter