Rijecanin poginuo na kawasakiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecanin Željko Perkovic (31) preminuo je u subotu oko 21.45 sati u pulskoj Opcoj bolnici od teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio nepunih pet sati ranije u prometnoj nesreci na Istarskom ipsilonu na kojem je stradao na svom motociklu.

Prema rijecima policijske službenice za odnose s javnošcu PU istarske Nataše Rogic Jukopila, nesreca se dogodila oko 17.05 sati na petlji Kanfanar. Perkovic se kretao iz smjera Rijeke prema Puli na svom motociklu kawasaki ZX rijeckih registracijskih oznaka, kada se u desnom nepreglednom zavoju zbog neprilagodene brzine njegov motocikl zanio, proklizio, i udario u metalnu zaštitnu ogradu uz desni rub kolnika.

Nakon sudara Perkovic je preletio metalnu ogradu i pao u usjek dubok tri metra. Obdukcija tijela poginulog motocikliste nije naložena. Istarski je Ipsilon na mjestu na kojem se dogodila nesreca bio zatvoren za sav promet od 18 do 18.35 sati.

Nepuna tri sata nakon nesrece na Ipsilonu motociklist Z. L. (38), takoder iz Rijeke, oko 19.50 sati na cesti Labin - Raša izletio je s kolnika u provaliju duboku dva metra i teško se ozlijedio.

Po rijecima Rogic Jukopila, Z. L. je upravljao motociklom yamaha YZF iz smjera Rijeke prema Puli kada je po izlasku iz oštrog zavoja zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor i udario u metalni branik.

Nakon sudara s branikom motociklist je izletio s kolnika i pao u dvometarsku provalio teško se ozlijedivši, zbog cega je zadržan na lijecenju u pulskoj Opcoj bolnici. Tijekom vikenda istarskim se prometnicama kretao veci broj motociklista iz razloga što se u Puli održavao motosusret.

Perkovic je cetvrta žrtva istarskih cesta u ovoj godini.


Podijeli: Facebook Twiter