Rijecanin obara Guinnessov rekord

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecanin Igor Deranja krece u srijedu u obaranje Guinnessovog rekorda na "Wakeboard marathonu 24h" što je naziv njegovog pothvata kojim bi wakeboardom trebao prijeci ukupno 500 kilometara. Za one koji ne znaju, wakeboarding je daskanje na vodi u kombinaciji iza glisera ili na ski liftu.

Start je u srijedu u 11 sati iz Crikvenice prema Puli, a zatim ce nastaviti do porecke Zelene Lagune gdje ce ga umjesto glisera cak pet sati u krug voziti ski lift. Nakon pauze Deranja namjerava ponovo uz pomoc glisera krenuti prema ski liftu na Krku gdje bi trebao stici u cetvrtak u 11 sati.

Da bi se pripremio za ovaj pothvat, trenirao je gotovo godinu dana tijekom koje su mu treninzi i posebna ishrana bili svakodnevica jer izdržati vožnju od 500 km na nogama, držeci se cijelo vrijeme za špagu uz otpor vode i razlicite vremenske uvjete, nije lako.

U slucaju da ovaj hrabri Rijecanin uz povoljne vremenske uvijete uspije u svom naumu, uci ce u Guinnessovu knjigu kao wakeboarder koji je na svojoj dasci prešao rekordan broj kilometara.


Podijeli: Facebook Twiter