Rifai: UNWTO će promovirati Brijune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetska turistička organizacija - UNWTO i njezin glavni tajnik Taleb Rifai promovirat će Brijune kroz svoje materijale i na skupovima, želeći time pridonijeti kvalitetnoj revitalizaciji tog otočja čiji turistički i kulturno-povijesni potencijal prelazi hrvatske granice. Rifai je to jučer najavio nekolicini hrvatskih novinara na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu dodajući da će i osobno sa suradnicima posjetiti Brijune u rujnu ove godine.

Smatra da Brijuni, kao nacionalni park i mjesto izuzetne prirodne i kulturno-povijesne baštine koje su posjećivali brojni svjetski uglednici i poznate osobe i gdje je boravio Tito, zasigurno ima mjesto u svjetskom turizmu, kao i da će za svoje planove revitalizacije i investicija pronaći dobre strateške partnere.

Putem svih svojih 'kanala' UNWTO će stoga pomoći da se priča o atraktivnosti i potencijalima Brijuna pročuje, kao i da se planovi njegovog razvoja predstave na pravim mjestima, a i UNWTO planira i tamo organizirati neke od svojih skupova, istaknuo je Rifai. (B. BAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter