Riesch pobjednica Svjetskog kupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemica Maria Riesch (26) po prvi je put u karijeri osvojila naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa skijašica, ona je veliki Kristalni globus osvojila s tri boda prednosti ispred Amerikanke Lindsey Vonn nakon što je posljednja utrka sezone, veleslalom koji se trebao održati u subotu u Lenzerheideu, otkazana zbog lošeg vremena.

Utrka je otkazana zbog sloja tankog leda koji se nataložio na mokrom snijegu te su uvjeti postali potpuno neprikladni za utrku veleslaloma. Riesch je prethodne dvije sezone završavala na drugom mjestu iza Vonn, a 2008. godine bila je treca u ukupnom redoslijedu.

Vonn se nadala da bi u subotu mogla osvojiti svoj cetvrti uzastopni veliki Kristalni globus. Ovo je treci put da je razlika izmedu dvije prvoplasirane skijašice u konacnom redoslijedu Svjetskog kupa samo tri boda. S istom je razlikom 1979. godine Austrijanka Annemarie Proell slavila ispred Lihtenštajnke Hanni Wenzel, a 2005. godine je Švedanka Anja Paerson za tri boda nadmašila našu Janicu Kostelic.

Usprkos lošim uvjetima, slalom skijaša ce se održati. Prva vožnja na rasporedu je u 10, a druga u 12.30 sati. Ivica Kostelic, koji je još ranije osigurao veliki Kristalni globus, ima 36 bodova prednosti ispred drugog Francuza Jean-Baptistea Grangea u borbi za mali Kristalni globus za najboljeg slalomaša sezone.


Podijeli: Facebook Twiter