Riccardo Bosazzi nastupa u Šišanu


Kulturno-umjetnički program uz gosta Riccarda Bosazzija održat će se u subotu u 19 sati u šišanskoj Zajednici Talijana. Nastupit će vokalna skupina Voceversa pod vodstvom Ane Debeljuh, a potom će rovinjski pjevač, gitarist i skladatelj održati svoj program.

Sklonost prema glazbi, posebno prema pjevanju, Riccardo Bosazzi pokazuje već u predškolskoj dobi kada za svoje vršnjake u rovinjskoj "Contradi" oponaša slavne pjevače onoga vremena. U mladosti kao solist i bas gitarist nastupa s raznim sastavima. U tom razdoblju započinje i svoj skladateljski rad. Početkom sedamdesetih godina postaje članom KUD-a "Marco Garbin" Zajednice Talijana Grada Rovinja gdje se, uz pjevanje u zboru, ozbiljnije bavi i proučavanjem i valorizacijom rovinjske etno glazbe. Postupno se sve više okreće i glazbenoj obradi pjesama, pa se tako potpisuje kao autor aranžmana svih skladbi koje izvodi, neovisno o glazbenom stilu ili sastavu. Godine 1992., zajedno s nekolicinom ljubitelja rovinjske izvorne glazbe osniva, a kasnije i vodi folk sastav Batana koji ubrzo postaje prepoznatljivim glazbenim simbolom grada Rovinja.

"Ruvigno par mi" Bosazzijev je samostalni CD, snimljen 2004., na kojem se javlja u ulozi autora glazbe, teksta i aranžmana. Te godine obnavlja i plodnu suradnju s rovinjskim pjevačem Sergiom Predenom Gatom, započetu još osamdesetih godina 20. stoljeća.

Riccardo Bosazzi, zvani Ricky iznimno je aktivan u kulturnom i društvenom životu grada Rovinja. Godine 2007. izabran je za prvog predsjednika Udruge Kuća o batani/Casa della batana. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter