Ribolovnom društvu koncesija za luku Štinjan

Štinjanska lučica (M. MIJOŠEK)
Štinjanska lučica (M. MIJOŠEK)

Pomorskom športskom ribolovnom društvu "Štinjan" dodijelit će se koncesija za Sportsku luku Štinjan - Puntižela na period od 20 godina. Sukladno tome, uskoro se može očekivati i dugo najavljivana rekonstrukcija lučice koja predviđa 160 vezova te niz popratnih sadržaja. Zasad je to još uvijek prijedlog gradonačelnika Borisa Miletića o kojem će se odlučivati na sjednici Gradskog vijeća početkom idućeg tjedna, no, Vijeće je nedavno podršku dalo upravo PŠRD-u Štinjan.

Gradsko vijeće je početkom listopada objavilo namjeru davanja koncesije na tom pomorskom dobru uz uvjet da se koncesija daje na rok od 20 godina, uz godišnju naknadu za koncesiju od 0,60 kuna po metru kvadratnom za stalni dio, i 20 posto prihoda ostvarenog od ukupnog iznosa ubrane godišnje članarine za promjenjivi dio koncesijske naknade. Na objavljeno javno prikupljanje ponuda pristigla je jedna ponuda, i to ona PŠRD-a Štinjan. Stručno povjerenstvo je utvrdilo da ponuda sadrži kompletnu dokumentaciju, da odgovara svi posebnim propisima i gospodarskom značenju te predložilo da se tom društvu dodijeli koncesija.

Prema studiji gospodarske opravdanosti koju je priložilo PŠRD Štinjan planirana investicija vrijedna je ukupno 4,2 milijuna kuna, iznos planirane investicije u zaštitu okoliša je 212 tisuća kuna, a kao izvori financiranja navode se vlastita sredstva, krediti, donacije i sredstva fizičkih osoba koji će potpisati ugovor o korištenju veza.

- Imamo još dosta posla, sada nam slijedi prikupljanje preostale potrebne dokumentacije, no planiramo do sredine iduće godine krenuti u rekonstrukciju, rekao nam je predsjednik PŠRD Štinjan Marjan Rupenović. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter