Ribolovci, boćari i golferi kao uvod u Subotinu


Golf prvenstvo, međunarodni boćarski i pikado turnir umirovljenika i noćni ribolovni kup, uveli su u obilježavanje gradskog praznika i rujansku Subotinu čiji se središnji program održava sljedećeg vikenda u Buzetu.

Buzećani su 3. otvoreno prvenstvo u golfu i klupski turnir "Subotina 2012", održali na slovenskom travnjaku. Od golf terena u Savudriji i Lipicama, podjednako ih dijeli pedesetak kilometara pa su se ove godine, kao i lani, u Golf klubu Buzet opredijeli da prvenstvo odigraju na terenu Golf Lipica gdje se okupilo dvadeset i dva sudionika. U sklopu turnira održano je i 1. kolo županijske golf lige. U klupskom prvenstvu prvo mjesto zauzeo je Nadan Flego, drugo Vlatko Mrvoš, treće Vanja Vižintin. Ukupni pobjednici su Slovenci; 1. mjesto bruto osvojio je Cvetko Lovrečič, a 1. mjesto neto Michael Vučelič.

Tradicionalni međunarodni boćarski i pikado turnir umirovljenika, ove je godine okupio 24 ekipe sa sto natjecatelja iz umirovljeničkih udruga svih istarskih gradova te Kopra. Na turniru kojeg su organizirali Matica umirovljenika Istarske županije i Gradska udruga umirovljenika Buzet, u ženskoj konkurenciji prvo mjesto u elektroničkom pikadu osvojio je Buzet Ekipa 1, drugo Pula, a treće Fažana. Pojedinačno prva je bila Mirna Majcan, drugo mjesto dijele Nada Perčić i Nada Flemenski, a treća je bila Ankica Prodan.

U boćanju se iskazala ženska ekipa Rovinja, drugo mjesto zauzela je ekipa Fažane, treće Kopra, a četvrto Buja. U muškoj konkurenciji najbolja se u boćanju pokazala ekipa Pazina, druga je bila ekipa Labina, treća Buzet ekipa 1, a četvrta Buzet ekipa 2.

Uz uvodnu riječ predsjednika buzetske udruge umirovljenika Josipa Flega, turnir je bacivši boću otvorio gradonačelnik Valter Flego.

Klemen Blažević iz ŠRD "Mrena" Buzet ukupni je pobjednik Međunarodnog noćnog kupa Grada Buzeta u ribolovu, održanog na rijeci Mirni kod Motovunskog mosta. Natječući se u lovu ribe slobodnim načinom s dva štapa i po jednom udicom na svakom štapu, u kategoriji seniora na drugo mjesto plasirao se Flavio Russi iz ŠRD "Pazinčica", a na treće Edib Mešić iz ŠRD "Mrena". U kategoriji podmlatka dominirali su članovi ŠRD "Mrena"; prvi je bio Aldin Mirković, drugi Stefan Sinčić, a treći 10- godišnji Adel Miljković, ujedno najmlađi natjecatelj. Spomenimo da je najstariji natjecatelj bio 60-godišnji Josip Lenac također iz "Mrene".

Usprkos kiši, noćni kup okupio je 30-tak ribiča koji su ukupno ulovili oko dva i pol kilograma ribe. Tajnik buzetske "Mrene" Ferid Mačković kaže da su ipak očekivali izdašniji ulov. Među ulovljenom ribom prevladavale su one otpornije vrste poput uklije (zelenke) dok jegulja nije bilo.(Napisala i snimila  G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter