Ribolov: Stefano Erman viceprvak svijeta

Stefano Erman viceprvak svijeta u udičarenju
Stefano Erman viceprvak svijeta u udičarenju

U crnogorskom Igalo koncem rujna održano je svjetsko prvenstvo u ribolovu sa štapom s brodice. Naši reprezentativci plasirali su se na četvrto mjesto s istim bodovima kao i trećeplasirani Talijani koji su imali veću ukupnu težinu ribe.

Boje Hrvatske branili su Stefano Erman i Manuel Korlević (Ribon Novigrad), Matteo Jugovac (Udica Umag), Filip Buksa (Orada Pag), Luka Pejaković (Arbun Punat) i Nino Jukić (Zubatac Zadar). Nastupale su reprezentacije Hrvatske, Italije, Francuske, Slovenije, Njemačke i Crne Gore. Svaka reprezentacija imala je šest natjecatelja, lovili su na malim koćama.

"Lovilo se tri dana na dubini od 15 do 40 metara. Vadili smo kanjce, ribone, menule, šure i po kojeg pauka. Ribe nije bilo puno, u prosjeku se lovilo do 15 riba jer je puhalo jugo i more je bilo dosta mutno.

Nakon prošlogodišnjeg 4. mjesta u Italiji, uspio sam ove godine izbaciti direktne konkurente i to prošlogodišnjeg Talijana, svjetskog prvaka i Francuza viceprvaka koji su bili sa mnom u barci zadnjeg dana lova. Tako sam osvojio srebrnu medalju. Ekipno nismo imali sreće. Završili smo na četvrtom mjestu što nije baš loš rezultat", rekao je Stefano Erman. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter