Ribolov: Dvostruko slavlje Buzećana

Nagrađeni ribiči (M. RIMANIĆ)
Nagrađeni ribiči (M. RIMANIĆ)

Na barama nedaleko Cerovlja održan je 17. međunarodni Kup grada Pazina u lovu ribe udicom na plovak. Za vrijedne sponzorske nagrade nadmetalo se 18 ekipa iz Zagreba, Rakitja, Svetog Ivana Zeline, Ogulina, Rijeke, Buzeta, Pazina te Slovenije i Italije s ukupno 36 natjecatelja. Ribiči su se natjecali u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

U ekipnoj konkurenciji pobijedila je ekipa "Mrene" iz Buzeta u sastavu Dragan Počekaj i Edib Mešić s ulovljenih 5.947 grama. Drugo je mjesto osvojila talijanska ekipa "Cannisti Rannezesi" u sastavu Irio Balboni i Fabio Busi s 5.580 grama ribe, a treći su bili "Ivica i Marica" iz Zagreba, zapravo Ivan Turković i Marica Habeković s ulovom od 5.028 grama.

U pojedinačnoj konkurenciji, s ulovom od 4.904 grama pobijedio je Dragan Počekaj, za njim je s 4.565 grama ribe bio Ivan Turković, a treće je mjesto s ulovom od 3.269 grama osvojio Fabio Busi.

Kup grada Pazina obično privlači veliki broj ribiča jer na ovdašnjim vodama, za razliku od kontinentalnih, riba još ne miruje, pa se još uvijek može loviti. Iako ova duga topla jesen omogućava ribolov i na kontinentu ovo se natjecanje u organizaciji ŠRD "Pazinčica" iz Pazina među ribičima afirmiralo pa mnogi s veseljem dolaze na jesenski ribolov u Istru.

Tako su među ovogodišnjim natjecateljima bili Ivan Turković, aktualni svjetski prvak u lovu ribe udicom na plovak do 23 godine, Mario Matijašić, prvak Hrvatske u lovu pastrve i prošlogodišnji svjetski prvak u istoj disciplini, Marko Šafranec, bivši svjetski prvak u lovu ribe udicom na plovak, te Matija Panić, trener Hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom koja je prošle godine osvojila drugo mjesto na svijetu.

Osim pehara i sponzorskih nagrada pobjedniku je pripala i slika "Zarečki krov" pazinskog autora Ivana Hekića. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter