Riblja Corba ne može nastupiti u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz istog razloga zbog kojih prošlog mjeseca u pulskoj Areni nije odobrilo nastupe Marka Perkovica Thompsona i Halida Bešlica, ali i nastup Davida Ickea, Gladijatorske igre, Shaolin Show i program madridske Ges grupe "Flamenco", gradsko Povjerenstvo za ljetne programe u Amfiteatru u novoj odluci koju je jucer potvrdio pulski gradonacelnik Boris Miletic, odbilo je ponudu Agencije M. Factory o koncertu nekad popularne jugoslavenske rock grupe Riblja Corba te program Domprojekta d.o.o. "Kad bih bio Bijelo dugme".

Povjerenstvo je odobrilo koncert soul legende Solomona Burkea i mlade soul pjevacice Joss Stone i (13. kolovoza), Tonyju Cetinskom i gostima (15. kolovoza) te Gibonniju 21. kolovoza. Prihvacena je molba Kazališta Ulysses da se proslava 10. obljetnice njegova djelovanja prebaci s 9. na 10. srpnja.

U slucaju dvostruke odbijenice Thompsonu, a zatim i "kompenzirajucim" odbijenicama Halidu Bešlicu i Ribljoj corbi, sedmeroclano Povjerenstvo svoju je odluku službeno obrazložilo tvrdnjom da ponudeni programi, kako je navedeno, ne udovoljavaju kulturno-umjetnickim standardima za održavanje u prostoru koji ima status kulturnog dobra, uz dodatak da se mogu održati u Puli na drugim lokacijama.





Joss Stone i Solomon Burke te Tony Cetinski i Gibboni zakljucili bi koncertnu ljetnu sezonu u Areni, a otvorit ce je "Dani antike - Pula Superiorum" (25. i 26. lipnja) te mjuzikl "Za dobra stara vremena" (30. lipnja).

U srpnju su na rasporedu gostovanja Zagrebackog gradskog kazališta Komedija s popularnim mjuziklom Alfija Kabilja "Jalta, Jalta" (4. srpnja) te koncertnog slavljenickog programa kazališta Ulysess (10. srpnja). Posljednjeg dana srpnja zakazana je Verdijeva "La Traviata" koju na pozornicu amfiteatra donosi Societa filarmonia Udine, dok je za 5. kolovoza najavljen koncert njemacke skupine Gregorian.

Treba podsjetiti da je u prošlomjesecnom zakljucku Povjerenstva navedeno da ce se prijave programa World Musica i Histria festivala razmatrati nakon što njihovi organizatori dostave dokaze o podmirenim dugovima iz prethodnih razdoblja prema Gradu Puli, Arheološkom muzeju Istre i Pula Film Festivalu, kao i dokaz o podmirenim obvezama prema ZAMP-u.


Podijeli: Facebook Twiter