Ribe najviše grizle Nikoli Zidariću


Četrnaest ekipa natjecalo se u pecanju udicom na plovak na dvodnevnom Kupu grada Pazina, tradicionalnom međunarodnom ribičkom natjecanju koje je po 22. put organiziralo pazinsko Športsko-ribolovno društvo Pazinčica na Barama kod Cerovlja. Uz ribiče iz Zagreba, Stubičkih Toplica, Fužina, Rijeke, Triblja, Buja, Buzeta te domaćina Pazina, natjecale su se i dvije ekipe iz Italije.

Tijekom dva dana natjecanja ukupno je ulovljeno 56.155 grama ribe, i to babuške, žućke, crvenperke, patuljastog somića i kedera, a zanimljivo je da nije ulovljen nijedan šaran. Tijekom natjecanja riba je držana u mrežama čuvaricama, a nakon vaganja sva je ulovljena riba vraćena u vodu. Natjecanje je održano po lijepom sunčanom, gotovo ljetnom vremenu, a natjecatelje je služila dobra ribička sreća donoseći i zanimljive preokrete u plasmanu prvog i drugog dana.

U pojedinačnom plasmanu, pobjednik 22. Kupa grada Pazina je Nikola Zidarić iz ekipe Ulja Komarija koji je ulovio 7.147 grama ribe; drugo je mjesto osvojio Fabio Bussi iz talijanske ekipe Cannisti Ranezzesi ulovivši 6.410 grama ribe; a treće je mjesto pripalo Deanu Velenderiću iz ekipe ŠRD Pazinčica 1 s ulovljenih 5.200 grama ribe.

U ekipnom plasmanu prvo je mjesto osvojila ekipa Ulja Komarija za koju su nastupali Nikola Zidarić i Đildo Drndić s ukupnim ulovom od 9.315 grama ribe; drugo ekipno mjesto pripalo je ekipi Stubaki 2 (Mladen Breški i Ivan Petek) koja je ulovila 8.674 grama; a treće su mjesto osvojili Cannisti Ranezzesi (Fabio Bussi i Irio Balboni) s ulovom od 7.451 grama. Staklenu plaketu za najveću ulovljenu ribu, babušku od 700 grama, osvojio je Ivan Petek iz ekipe Stubaki 2.

Pobjednicima je nagrade uručila pazinska dogradonačelnica Mirjana Galant, čestitajući organizatorima iz ŠRD Pazinčica na vrhunskoj organizaciji ovog natjecanja te turističkoj promociji Pazina i središnje Istre. Uz pobjedničke pehare i amfore, najbolje plasirani ribiči i ekipe osvojili su i bogate sponzorske nagrade, a pojedinačni pobjednik Nikola Zidarić dobio je uz to i sliku umjetnice Davorke Flego, te veliku čokoladnu tortu koju je podijelio s ostalim natjecateljima. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter