Ribarske fešte zasad po starom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Je li marina u Funtani pretijesna za sve koji je žele koristiti? Navodno je ovih dana u pitanje došlo održavanje ljetnih ribarskih fešti koje Turisticka zajednica vec nekoliko godina ondje prireduje kao dodatan turisticki sadržaj, koristeci pritom i pomorsko dobro nad kojim koncesiju (i u marini i u komunalnoj luci) ima komunalno poduzece Montraker sa sjedištem u Vrsaru.

Na dijelovima priobalja Montraker je u posljednje vrijeme poceo izdavati suhe vezove, a ima i remont barki, pa za ribarsko slavlje u marini ima sve manje mjesta. S druge strane, Funtanjani su i ranijih godina na tom mjestu imali fešte, uvijek u režiji Turisticke zajednice, a o novim planovima za suhe vezove Montraker ih je navodno obavijestio svega nekoliko dana prije prve ovogodišnje fešte.

Zbog loše komunikacije u jednom se trenutku cinilo da ovosezonskih fešti uopce nece biti, što Funtanjani, najblaže receno, nisu prihvatili sa simpatijama.Hitno su se sastala i tijela TZ-a te je nakon razgovora dviju strana ipak dogovoreno da fešte, bar za ovu sezonu, idu po starome. Direktorica Turistickog ureda Ana Milohanovic Cehic smatra da nema potrebe uznemirivati javnost pisanjem o ovoj temi.

"Sve je riješeno, fešte ce se ove godine održavati po starome, što su mi potvrdili i u Montrakeru. Imaju planove za širenje djelatnosti u marini pa cemo iduce godine možda morati drukcije organizirati feštu, no o tome cemo razgovarati naknadno i na vrijeme obavijestiti javnost", navela je Milohanovic Cehic.

Direktorica Montrakera Nataša Radin-Trifunovic objašnjava pak da ta tvrtka ima u ponudi i 40 suhih vezova, za kojima se u posljednje vrijeme javila potražnja, pa se i ta djelatnost aktivirala. Istice da nitko nije pokušao zabraniti feštu, vec da Montraker naprosto normalno posluje na podrucju nad kojim ima koncesiju.

"Moramo racionalno gospodariti i ubirati prihode gdje je to moguce, ne radimo ništa neuobicajeno. Što se fešte tice, dosad smo Turistickoj zajednici uvijek odobravali njeno održavanje, i za to nismo tražili ni kunu. Opcina je pritom cak naplacivala štandove, premda je rijec o pomorskom dobru. Uvijek smo nastojali izlaziti u susret, a na kraju ispadamo babaroge i krivci za sve", veli Radin-Trifunovic.

Na pitanje nisu li ipak prekasno obavijestili Turisticku zajednicu o novim okolnostima i planovima, odgovara da je i TZ u posljednji cas zatražio odobrenje za feštu.


Podijeli: Facebook Twiter