Ribarska koliba dobiva moderno ruho


Već oko Uskrsa Puljani bi trebali bi dobiti novo mjesto za izlazak i obiteljska druženja. Intenzivno se obnavlja staro zdanje restorana Ribarska koliba što je nastavak ulaganja u istoimeni resort. Tamo je još lani obnovljeno i otvoreno 18 apartmana s tri i četiri zvjezdice.

- Zdanje Ribarske kolibe, doduše znatnije manje nego danas, postojalo je i prije 1900. godine… Od 1900. godine postoji kao restoran. Zanimljivo je da su se u međuvremenu promijenili brojni režimi i države, a Ribarska koliba je postojana, rekao nam je Miro Lukić, suvlasnik tvrtke Arenaturist Ribarska koliba d.o.o. koja je vlasnik Ribarske kolibe.

Drugi suvlasnici od 2012. godine su supružnici Tatiana i Nikolay Viktorov, inače vlasnici Lighthousa, odnosno danas LMC kluba Vodnjan, Centra ljepote i zdravlja Prana u Puli te apartmana u Pješčanoj Uvali i Rovinju.

Prilikom obilaska radova, supružnici Viktorov potvrdili su nam namjeru da Ribarskoj kolibi vrate staru ljepotu, u novom modernijem ruhu.

- Sadašnjim radovima dolazimo do zdanja kakvo je bilo 1970-ih godina kada je radila i krovna terasa restorana. negdje u to doba zabranjen je boravak na terasi zbog problema sa statikom i vibracijama, ali mi smo sada odgovarajućim suvremenim metodama ojačati statiku i ponovno osposobili terasu, rekli su nam suvlasnici Lukić i Viktorov.

Adaptirani prostor restorana protezat će se na 400-tinjak kvadrata, a terasa na 300. Radovi na interijeru su u tijeku, a angažirani su uglavnom pulski obrtnici i zanatlije. Objekt će zapošljavati 20-ak osoba. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter