Ribarska koliba - cilj su cetiri zvjezdice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ribarska koliba mjesto je okupljanja Puljana. Tamošnjim objektima upravlja tvrtka Arenaturist Ribarska koliba d.o.o. vlasnika Miroslava Lukica koji s obitelji upravlja podrucjem Ribarske kolibe, a vlasnik je i tri tisuce kvadrata zemlje i objekata. Ovih dana privodi kraju obnovu apartmana, a cilj su cetiri zvjezdice.

"Ulagali smo u fazama, koliko su nam financije dozvoljavale pa smo dosad adaptirali 12 apartmana u klasi tri i cetiri zvjezdice. Posljednju adaptaciju pripremamo za ovu turisticku sezonu i vjerujemo da cemo do 1. lipnja biti otvoreni. Sada bismo trebali imati novih šest smještajnih jedinica, i to u klasi cetiri zvjezdice u zgradi nekada znanoj kao "Madarica".

"Izgradili smo manji bazen u dva dijela, djecji i veci za odrasle, a staru septicku jamu pretvorili smo u prostor za pumpe bazena. U planu je i izgradnja biološkog procistaca. Dio kampa pretvorit cemo u šetnicu s djecjim igralištem i drugim obiteljskim sadržajima na usluzi svim gradanima", istice Lukic. Ureduje se i kamp koji ce biti dostupan i svim gradanima Pule.

Kaže da su u isto vrijeme dobili u najam objekte i kamp kojem su trenutno u posjedu, ali njime ne mogu raspolagati. Cijelo je to podrucje do pocetka 90-ih godina u sezoni imalo i do 11 tisuca gostiju. No, odmah nakon preuzimanja, Grad je iz svojih prostornih planova izbacio mogucnost da na tom podrucju i dalje egzistira kamp kakav je postojao dotad.

"Željeli smo dio pretvoriti u prolazno kamp-odmorište kakvih ima diljem Europe. No, i opet je stav Grada bio da to ovdje nije potrebno pa zasad odustajemo od te ideje", kaže nam Lukic. (S. ZRINIC TERLEVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter