Ribarima sufinanciranje plavog dizela iznad 5 kn/l

Ilustracija (E. STRENJA)
Ilustracija (E. STRENJA)

Hrvatska obrtnička komora (HOK) danas je izvijestila da je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina donio odluku kojom se ribarima sufinancira razlika cijene plavog dizela, a po kojoj Ministarstvo sufinancira ribarima cijenu iznad 5 kuna po litri.

Ministarstvo poljoprivrede sufinancira razliku cijene plavog dizela od 5 kuna po litri i njegove maloprodajne cijene, odnosno ako je cijena plavog dizela 6,00 kuna, Ministarstvo sufinancira 1,00 kunu. Odluka se odnosi na razdoblje od 16. studenog 2012. godine do 15. lipnja 2013. godine, navode iz Ministarstva.

Inače, time se nastavlja sufinanciranja plavog dizela ribarima, jer je odluka o sufinanciranju cijene iznad 5 kuna bila na snazi i u razdoblju od 15. studenog 2011. do 15. studenog 2012. godine. 

S obzirom na to da gorivo, čija cijena trenutačno prelazi 6,00 kuna, čini značajnu stavku u ukupnim troškovima, zadovoljni smo što je Ministarstvo poljoprivrede pozitivno reagiralo i što je donesena odluka koja nam u ovom trenutku puno znači, naglašava predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Vladan Bojić.

Korisnici sufinanciranja mogu biti pravne i fizičke osoba koje su vlasnici povlastice za gospodarski ribolov na moru za plovilo na koje je izdana povlastica, korisnici povlastice za uzgoj riba i drugih morskih organizama i povlastice za akvakulturu. Rok za dostavu dokumentacije Ministarstvu poljoprivrede je do 1. svibnja za račune od 16. studenoga 2012. do 15. travnja 2013., a do 1. srpnja za račune od 16. travnja do 15. lipnja ove godine, navode iz HOK-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter