Ribarima pulske Lanterne iduće godine novi prostori

Lanterna bi uskoro trebala dobiti novo, suvremeno skladište
Lanterna bi uskoro trebala dobiti novo, suvremeno skladište

Na pet tisuća kvadrata zemljišta u Industrijskoj zoni u Šijani u Puli iduće će godine, bude li sve išlo po planu, Ribarska zadruga Lanterna izgraditi novi, suvremeniji objekt za prihvat, preradu, doradu ribe i drugih proizvoda ribarstva.

Projekt "Nova Lanterna" kako su ga nazvali, na kojem rade već dvije godine, vrijedan je oko dva milijuna eura, a dio novca za njegovu realizaciju nastojat će povući iz EU-fondova.

Nedavno im je, tako odlukom Grada, dana suglasnost za uknjižbu založnog prava (hipoteke) na pravu građenja, i to na gradskom zemljištu. Time je Grad Pula omogućio zadruzi da krene u projekt izgradnje jer će hipoteka služiti za osiguranje kredita za izgradnju novog objekta na toj lokaciji.

- Bude li sve po planu, vjerujemo u sufinanciranje projekta europskim novcem i da će zadruga, moguće do kraja 2015. godine, useliti u nove prostore, rekao je upravitelj zadruge Zlatko Milovan.

Krajem 2013. godine, nastavio je, počeli su i prvi radovi, i to uređenje pristupne prometnice prema budućem skladištu, koja je preduvjet za dobivanje lokacijske dozvole, a potom i potvrde glavnog projekta te početka same gradnje. Taj dio projekta, veli nam Milovan, financiraju vlastitim sredstvima koje će se, sukladno Ugovoru o osnivanju i prijenosu prava građenja s Gradom Pulom iz 2011., prebijati kroz komunalnu naknadu. (piše N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter