Ribari u ocekivanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Jakišnici na otoku Pagu u petak pocinje dvodnevni 14. Susret ribara u organizaciji Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtnicke komore. Osim standardnih tema, poput aktualnog trenutka u ribarstvu i njegovim razvojnim perspektivama, na Susretu ce se raspravljati i o Obalnoj straži, radu ribarske inspekcije, te o ustroju i funkcioniranju veletržnica ribom u Hrvatskoj.

Predsjednik Ceha ribara Hrvatske Ante Fabijanic kazao je da bi se na dnevnom redu u Jakišnici mogao naci i sporazum premijerke Jadranke Kosor te njenog slovenskog kolege Boruta Pahora. To ce ovisiti o tome hoce li hrvatska Vlada, kaže Fabijanic, objaviti u javnosti taj dokument. Po njegovim saznanjima to bi se trebalo dogoditi do konca tjedna, što onda sigurno znaci i burnu raspravu o toj temi na Susretu ribara, kojem ce prisustvovati i brojni istarski ribari.

Predsjednik Ceha ribara Istre Tonci Trevižan kaže da istarski ribari nece inzistirati da se na Pagu otvori tema o sporazumu Kosor-Pahor. On istice da, unatoc tome što im slovenski kolege stalno govore da je samo pitanje dana kad ce oni moci ribariti u cijelom Piranskom zaljevu, o toj temi nece raspravljati jer o sporazumu javnost još uvijek ništa konkretno ne zna. "Preko Ceha ribara Hrvatske smo prije dva mjeseca poslali upit Ministarstvu vanjskih poslova da nam pojasni što su se to Kosor i Pahor dogovorili, ali odgovor do danas nismo dobili. Neslužbeno su nam iz tog Ministarstva tek porucili da bolje da ništa ne pitamo", kaže Trevižan.


Podijeli: Facebook Twiter