Ribare prosvjednike izbacuju iz HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi ribari koji su sudjelovali na prošlotjednom prosvjedu u Šibeniku, a clanovi su HDZ-a, navodno ce biti izbaceni iz te stranke. Da je takav scenarij realan, potvrduje nam i Karlo Magic, dopredsjednik dalmatinske ribarske udruge Naše more. On je nakon blokade šibenske luke dobio usmenu obavijest da je izbacen iz HDZ-a.

- Zatražio sam da se pismeno ocituju zbog cega su me izbacili iz stranke. Tek kad dobijem pismenu potvrdu i razloge moci cu nešto više reci. Zasad mi je samo receno da više nisam clan HDZ-a, kaže Magic. Magic pretpostavlja da je razlog tome, izmedu ostalog, njihov zahtjev za ostavkom državnog tajnika Toncija Božanica, koji je clan HSS-a, koalicijskog partnera HDZ-a na državnoj razini.

Umaški ribar Daniele Kolec, predsjednik udruge Mare Croaticum, koji je takoder sudjelovao u blokadi šibenske luke, kaže da ga u stranci, u kojoj je clan gradskog odbora, još nisu sankcionirali, ali su ga upozorili da bi ga uskoro mogli izbaciti ako ne promijeni ponašanje.

- Usmeno su mi zaprijetili da ce me iskljuciti ako ne prestanem kritizirati Vladu u vezi s problemima ribarstva. Rekao sam im da me, što se mene tice, mogu odmah izbaciti jer ja necu zašutjeti. Sasvim sigurno necu prestati govoriti i pisati istinu da se hrvatsko ribarstvo suocava s velikim problemima.

Puno toga ne valja, ministar Petar Cobankovic stalno nam nešto obecava, ali od toga nema ništa. Znam da istina boli, ali što im ja mogu, rekao je jucer Kolec za Novi list, prethodno odbivši dati izjavu za Glas Istre. Inace, Kolec je 2005. godine sudjelovao u predizbornom spotu u predsjednickoj kampanji Jadranke Kosor.

Glasnogovornica HDZ-a Suncana Glavak nije nam znala reci je li Magic izbacen, ali je dopustila mogucnost da se to dogodilo. Objasnila je da je to u nadležnosti lokalnog ogranka. Ribarima, clanovima HDZ-a, sigurno ne ide na ruku ni to što su zaprijetili blokadama luka u sezoni.


Podijeli: Facebook Twiter