Ribalkyn osvojio Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjedom Rusa Alekseija Ribalkyna okoncano je prvo izdanje biciklisticke utrke "Po Istri - Kup nacija 2011." nasljednice "Kroz Istru" koja je održala tocno 50. izdanje. Prvi je to put da je jedan ruski vozac osvojio jednu od najprestižnijih svjetskih juniorskih biciklistickih utrka.

On je u posljednju dionicu ušao s cak 53 sekunde prednosti nad Slovencem Mohoricem, što je rijetko videna "zaliha" u toj istarskoj juniorskoj utrci. Slijedom toga, vožnja od Vrsara do Pule duljine 115 kilometara bila je cisto odradivanje posla kako za Ribalkyna tako i za preostalu rusku petorku koja je bez ikakvih problema sacuvala i žutu majicu vodeceg u ukupnom poretku i prvo mjesto u momcadskom poretku. Ništa se nije promijenilo niti u konacnom postolju jer se iza Ribalkyna i Mohorica plasirao Danac Magnus Cort Nielsen.



Borba se vodila samo za etapnu pobjedu odnosno za prevlast na Giardinima. Nakon pada koji se dogodio u jednom zavoju 350 metara prije cilja i koji je izbacio iz igre mnoge vozace najspretniji je bio talijanski reprezentativac Niccolo Bonifacio koji je nadjacao Norvežanina Kristoffera Skjerpiga nakon 2:45:47 sati vožnje.

Najbolji hrvatski reprezentativac i u ovoj etapi bio je Josip Rumac, clan Loborike Favorit, koji je kroz cilj prošao s vremenom pobjednika. Rimac je ujedno i najbolje plasirani hrvatski reprezentativac u ukupnom poretku na 34. mjestu s 2.45 minuta zaostatka. Od preostale trojice koji su završili utrku (dvojica su odustala) najbolji je bio Petar Brodaric, biciklist Pule, na 95. mjestu s 43.55 minuta zaostatka za Ribalkynom.


Podijeli: Facebook Twiter