Ri Rock: Alarm najbolji, Mighty Zazuum drugi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na mladim Istranima Ri Rock ostaje - takvo bi nešto bez problema mogli reći mladi dečki iz pazinske grupe Alarm koja se može pohvaliti titulom pobjednika 34. Ri Rocka.

Bend postoji od početka 2010. godine, a čine ga četvorica 15-godišnjih i 16-godišnjih srednjoškolaca: Igor Blašković (bubnjevi, prateći vokal), Anton Ilić (bas), Patrik Toncin (solo gitara, vokal) i Nola Filipović (ritam gitara).

- Iskreno, nimalo nismo očekivali pobjedu, ali jako nam je drago što se dogodila. Puno radimo i trud se isplatio. Nismo očekivali ni toliki odaziv publike, oduševilo nas je koliko je ljudi bilo. Publikom smo i više nego zadovoljni, bili su najbolja publika koju smo do sada imali, otkrio nam je bubnjar Igor Blašković koji je dodao da su se na prvom nastupu na Ri Rocku predstavili autorskim materijalom, dok im se inače na repertoaru znaju naći i obrade.

Grupa koja svira melodični hardcore punk na Ri Rock se prijavila radi zabave i sviranja. Do sada su, inače, u nešto manje od dvije godine postojanja održali 30-ak koncerata u cijeloj Istri, a prošle su godine nastupili i na Demo festu u Puli.

- Ovo nam je bio drugi nastup u Rijeci. Zahvalio bih riječkoj publici, Pazinjanima, Buzećanima, Puležanima, svima koji su bili u Palachu, zaključio je Blašković.

Drugo je mjesto pripalo još jednoj istarskoj grupi, pulskoj petorki Mighty Zazuum koja je izvrsnom svirkom svakako zaslužila mjesto među najboljima.

Riječ je o bendu koji su prošle godine osnovali iskusni pulski glazbenici i glazbeni entuzijasti s ciljem uobličavanja svojih glazbenih vizija u novu i drugačiju glazbenu formu.

Trećeplasirani je riječki thrash metal bend Krematorium koji se na Ri Rock vratio nakon dvije godine izbivanja.

Svi nagrađeni osvojili su vrijedne nagrade pokrovitelja, poklon-bonove Euromusic Agency/Music centra.

Alarm je tako osvojio bon u iznosu od 1.500 kuna, Mighty Zazuum dobio je bon od 1.000, a Krematorium bon od 500 kuna. (Ivana KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter