Ri Lit danas u Dnevnom boravku Rojca

Javni nastupi Ri Lita služe popularizaciji književnosti
Javni nastupi Ri Lita služe popularizaciji književnosti

Danas u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će predstavljen Ri Lit, odnosno osam autora i autorica, i to Tea Tulić, Zoran Krušvar, Željka Horvat Čeč, Igor Beleš, Enver Krivac, Izet Medošević, Milan Zagorac te rođeni Puležan Davor Mandić čitat će svoje najbolje priče.

Prvi javni zajednički nastup održali su u riječkoj dvorani Filodrammatica, u siječnju 2013. godine, a zbog velikog interesa riječke publike i sjajne posjećenosti manifestacije, počeli su osvajati nacionalne pozornice od Zagreba do Vukovara. Do sada su održali desetak nastupa.

I prije inicijalnog okupljanja Ri Lita, većina autora svojim je književnim radovima i aktivnostima bila prepoznata izvan lokalnih i nacionalnih granica. Ujedinila ih je želja za održavanjem vrijednosti recepcije literature i razumijevanje važnosti njene promocije. Svim članovima Ri Lita svojstven je sličan svjetonazor po kojem je umjetnost, u ovom slučaju književnost, nezamjenjivo važan segment društva i odgovornost je svakog književnog autora njegovati njenu trajnost.

Javni nastupi Ri Lita služe popularizaciji književnosti i poticanju zatomljene svijesti o važnosti i vrijednosti literature. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter