RH ruskim turistima: Dugujete još - 3 kune!

(snimio Manuel ANGELINI)
(snimio Manuel ANGELINI)

"Hrvatska je zaboravila obavijestiti o viznoj naknadi", naslov je jednog od članaka o poteškoćama pri izdavanja vize za ljetovanje u Hrvatskoj, a kojih su posljednjih dana puni ruski mediji. Svi oni koji su nakon više sati čekanja ispunili i predali opsežnu dokumentaciju i platili vizu (isključivo u pošti!), na dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju telefonom su obaviješteni da se moraju vratiti i platiti još jednu naknadu od 16 rubalja, što je oko tri kune, i to do 17 sati - u radnom danu, jer u protivnom - ništa od vize! Natjerati Ruse da besmisleno trče po gradu da bi to platili čini Hrvatsku sve manje atraktivnom destinacijom, piše portal votpusk.ru iz Moskve, specijaliziran za putovanja.

Ruski mediji često prikazuju i duge redove za vize pred hrvatskim konzulatom, a znalo se čekati i po devet sati. Za to vrijeme domaći turistički djelatnici, navikli na njihovu veću potrošnju, žale se da ih ove godine nema.

"Hrvatska i dalje zapanjuje svojom nedosljednošću prema turistima. Njeni službeni turistički predstavnici nesebično daju intervjue o pokretanju uspješnog viznog postupka, ali tvrdoglavo su slijepi na praktične probleme onih koji bi se željeli u Hrvatskoj opustiti", piše moskovski portal, a što je suprotno od izjava davao ministar turizma Darko Lorencin, koji je isticao kako se čini sve da vizni režim bude što ugodniji i da se vize što prije dobivaju.

Zbog komplikacija s dobivanjem vize Rusi rapidno gube interes za Hrvatsku, u čemu je najviše pogođena upravo Istra, za razliku od Crne Gore koja bilježi ogroman porast bukinga, pojasnio nam je predstavnik ruske aviokompanije Transaero Airlines Damir Budanec. (T. KOCIJANČIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter