RH nominirana za 9 turistickih Oscara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

World Travel Awards, jedna od najuglednijih svjetskih turistickih organizacija, objavila je nominacije za najbolje europske hotele i turisticke destinacije u 2009. godini.

Spomenuto priznanje slovi kao jedno od najboljih preporuka bilo kojeg turistickog proizvoda, a ocjenjivanje je podijeljeno na osam zemljopisnih podrucja – Europu, Aziju/Pacifik, Karibe, Centralnu i Latinsku Ameriku, Afriku, Bliski Istok te Sjevernu i Južnu Ameriku, da bi što objektivnije pokrili sve segmente najbrže rastuce svjetske industrije koja usprkos trenutnoj svjetskoj ekonomskoj krizi i dalje bilježi manji pad poslovanja od ostalih industrija.

Hrvatski hoteli i destinacije ove su godine nominirani u cak 9 medunarodnih kategorija što pokazuje da je hrvatska hotelska i turisticka ponuda iz godine u godinu sve jaca i kvalitetnija.

Dalmatinski hotel i resort "Le Meridien Lav", prošlogodišnji laureat World Travel Awardsa u svim kategorijama u kojima je bio nominiran, ponovno ce odmjeriti snage s najpoznatijim europskim i hrvatskim hotelima u ukupno 4 kategorije, i to za vodeci europski konferencijski hotel, europski casino resort, vodeci hrvatski hotel i vodeci hrvatski SPA hotel. Sam brand Le Meridien natjece se za vodeci hotelski brand u Europi.

Dubrovacki hotel "Palace" nominiran je u kategoriji vodeceg europskog resorta, konferencijskog hotela i europskog hotela.

Uz spomenute perjanice hrvatskog turizma, u kategoriji vodeceg boutique hotela nominirana je hvarska "Adriana", a za vodeci novi europski hotel "Lešic Dimitri Palace" na otoku Korculi.

I hrvatski gradovi borit ce se za priznanja i to – Dubrovnik u kategoriji 'Najbolje europske turisticke destinacije' i 'Vodece europske destinacije za cruisere', dok ce Split pokušati izboriti priznanje za vodecu europsku luku za cruisere.


Podijeli: Facebook Twiter