Rezultati su već izvanredni, a sezona se tek zahuktava

Ivan Sinčić, predsjednik kluba (G. Č. Š.)
Ivan Sinčić, predsjednik kluba (G. Č. Š.)

Rezultati turističkog prometa u prvih šest mjeseci ove godine potvrda su da Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija, priopćilo je jučer Ministarstvo turizma. Naime, prema podacima sustava eVisitor tijekom prvih šest mjeseci u Hrvatskoj je ostvareno 5,7 milijuna dolazaka i 22,9 milijuna noćenja, što je u odnosu na prošlu godinu plus od 22 posto u dolascima, odnosno 23 posto u noćenjima. Od 22,9 milijuna noćenja najviše je ostvareno u Istri, 6,82 milijuna (od toga samo u lipnju 4,26 milijuna!).

- Činjenica jest da imamo konkurentan proizvod i odlične resursne osnove, ali mi smo konstantno rastuća destinacija upravo zbog predanog rada i truda svih turističkih djelatnika. Iznimno mi je drago što osim naših tradicionalnih tržišta, poput Njemačke, Austrije i Slovenije, odlične rezultate ostvarujemo na tržištima poput Velike Britanije, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država gdje smo ostvarili rast veći od 30 posto. Veliki doprinos rezultatima dale su i brojne nove zračne linije, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Od ukupnog broja noćenja najviše ih je ostvareno u hotelima (8,72 milijuna), objektima u domaćinstvu (5,48 milijuna) i kampovima (4,24 milijuna), dok je u nautičkom charteru ostvareno više od 890 tisuća noćenja. Sam lipanj zabilježio je visok porast, jer je ostvareno 2,68 milijuna dolazaka i 13,54 milijuna noćenja, što je povećanje od 32, odnosno 33 posto. (Tanja KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter